Voor meer informatie over de cursus Apps om in te lijsten klik je hiernaast op het boekje.
Nog meer creatief programmeren vinden op de onderstaande websites.

Online Processing leren.. in het Engels

In onze cursus leer je programmeren in de programmeertaal Processing. Dit is een programmeertaal die veel door kunstenaars en ontwerpers gebruikt wordt, omdat het heel makkelijk is om mooie beelden te maken.

De mensen die deze programmeertaal hebben ontwikkeld hebben nu zelf ook een online cursus gemaakt waarmee je in Processing kunt leren programmeren. Deze cursus is erg leuk, maar wel in het Engels. Als dat geen probleem voor je is, is het de moeite waard 'm eens te bekijken.

aq_block_6

Internet kunst aan je muur

Ben je benieuwd hoe je kunstwerk er straks aan je muur uitziet? En ben je ook nog eens nieuwsgierig naar werk van andere creatievelingen?

Pak dan je tablet en surf daarmee naar artframe.setup.nl!

Daar kun je heel gemakkelijk beroemde online kunstwerken bekijken. Leuk voor boven de bank!

aq_block_9

Sander Veenhof

Op het snijvlak van kunst en augmented reality vind je op dit moment één man: Sander Veenhof. Hij programmeert creatieve werken waarin je wordt uitgedaagd om stad en land in te gaan en daar op locatie zijn virtuele werken te beleven door het schermpje van je mobiel.

In 2013 co-organiseerde hij het "Zo niet dan toch" festival, waar zonder smartphone weinig aan te beleven viel: alle kunst, die over heen Amsterdam Noord verspreid was, was alleen via je smartphone te zien.

aq_block_12

Coded Matters

Neem ook eens een kijkje bij de (wel engelstalige) Coded Matters website van FIBER. Deze Amsterdamse groep creatief programmeurs heeft een overzicht van bronnen. Er zit veel moois tussen.

aq_block_15

Rafaël Rozendaal

Rafaël Rozendaal was de eerste kunstenaar die websites als kunst wist te verkopen. Zijn werk is letterlijk overal ter wereld te zien: als je naar zijn website gaat wordt je op een aantal schitterende visuele creaties getrakteerd.

Rafael Rozendaal is misschien en raar voorbeeld om te noemen van wat je met creatief programmeren kunt maken, want Rafaël laat veel van zijn werken door anderen programmeren.

Enfin, oordeel zelf, bezoek via zijn website al zijn creaties.

aq_block_18